söndag 6 september 2009

Givakt! Manöver! Helgen är redan över!

Ja, så var det söndag kväll igen! Trött efter Backamo, men det var en bra helg.
ÄVEN VÄDERMÄSSIGT!
Mycke folk, många som var intresserade av mina produkter, gamla kunder att tjôta med, nya att "smörja" så de vill handla längre fram.
Fick även lite beställningar på grindar, så nu måste jag handla själv så jag får ett lite större lager!
Barnbarn runt benen o i vagnen, maken vallade stora barnbarnet och de provsatt det mesta i maskinväg. Han till o med åkte i kanot vid sjökanten!
Tom äldsta dottern kom ner o kollade av vad vi höll på med. Kul.
Döttrar som vallade får och pratade vallning. Stor publik varje gång. Idag ville fåren hem till lagårn, så de stack några gånger.... På andra sidan staketet var det DM i skogskörning med häst.....Tjejerna fick visa vad de kunde o hundarna med, så att fåren kom tillbaka utan att störa tävlingen!
Köpte lite småsaker, en BorderColliekudde, en handduk med Case-traktor på till maken, lite roliga får till presenter, några roliga kort,majs, knäcke, tunnbröd, mjuka kakor.
Det var en hel del djur i år. Highland Cattle, herefordkalv, hönor av olika slag, hästar i mängd, och alla dessa hundar som folk har. Har t.o.m. pratat med en pyrineerhund idag. Kul.
Gamla bilar, lastbilar och traktorer kikade jag lite på. Tändkulemotorer stånkade rökringar. Kolmilan rök hela helgen, men inte på oss i år. Den kan bli jobbig annars, när vinden ligger på. Missade att köpa kolbulle i år, det blev våfflor varje dag istället.
Ja det är så många olika sorter att se (och smaka) på dessa dar. Bondens dag är en mysig tillställning. Det blir nog att jag drar dit 2010 åxå!

1 kommentar:

bc owner sa...

Det var verkligen två härliga men tröttsamma dagar.
Har suttit och gjort några kort nu på kvällningen. De är utlagda på bloggen.
Nu är det dags att hiva ut några bilder från helgen men de hamnar på andra bloggen.=)

Kramkram