onsdag 27 juli 2011

Minnen 3......

Ja, detta är inte så mycket minnen direkt. Bilder från sand/stenstranden i Brebokte på Kalvö. Hit blåser att skit från Nordsjön in, så här städar Kalvöborna varje år. Det var nog nyss gjort när jag var där, hyfsat plastfritt....

Visst är det vackert med den klargröna fetknoppsmattan på sanden. Tänk att den kan leva i sand med mest saltvatten på sig! O den silvergrå strandrågen är ju åxå en överlevare......


Det är ju inte bara plast som driver iland, lite skal o mycket tång åxå. Tänk här på stranden hade mamma med kompisar symöte, o en av dem tappade en nål i sanden. Hon letade förtvivlat, var så rädd att pappa skulle få veta och att korna skulle få den i sig. Men att hitta en nål på en sandstrand......
En ko med vasst, betydde ju ett enormt ingrepp i plånboken, antingen till veterinär eller att kon dog. Förstår att det blev lite panik......

Går man till höger i bukten så kommer det bergpallar, o till vänster så kommer stenstranden. Så många vackra färger stenarna har, när de ligger i vattnet! En enorm färgskala i brunt o svart!
På land blir de mer lika varann.


Visst är det vackert!


En blå brännmanet. Vad man tyckte badgästerna var fåniga som trodde att dessa o öronmaneterna var samma sak! För oss var det ju självklart! Blå brännmanet bränns precis som de röd/gula. Det är bara öronmaneten som har för svag kraft för att bränna oss, de bränner bara sitt byte.
O så sa badisarna maGneter, hahaha, va löjligt!!! Magneter tar man ju upp skruv o nålar med! MaNeter heter de ju! Vi tyckte allt att vi var bäst ibland! :-)


En röd/gul manet som rönt samma öde som den blå....



Ja, det var gott att gå här o filosofera... Fler bilder finns, kanske de kommer här de med.... Jag hade en underbar o solig dag på Kalvö, hoppas det blir fler innan hösten!

-----------------------

Idag ska jag till Jore, mellan Fjällbacka o Hamburgsund, o träffa barndomens badgästbästisar, de är minsann inte badisar, de! Skilland på de två begreppen!
Det ska bli så roligt, det var nog 2 år sen sist!

Träffade dem i vintras, för all del, men på en begravning, så det blir ju inte samma sak. Så ikväll blir det goda minnen att lagra i hjärnbarken!

1 kommentar:

Anonym sa...

Härliga bilder!!!!! :)